Besplatan prevoz za penzionere s najmanjim primanjima i srednjoškolce

KOVIN, 3. mart 2021 – Odbornici Skupštine opštine Kovin zasedali su prvi put u 2021. godini, a sedmi put u sazivu koji je konstituisan avgusta prošle godine. Usvojili su i prvi rebalans ovogodišnjeg budžeta, odluku da ubuduće za penzionere koji primaju najnižu penziju po propisima o penzijsko-invalidskom osiguranju bude besplatan prevoz na teritoriji opštine Kovin u međumesnom saobraćaju, kao i da od početka naredne školske godine opština Kovin plaća troškove prevoza učenicima srednjih škola sa prebivalištem na teritoriji ove opštine od mesta stanovanja do škole.

Ukupni prihodi i primanja budžeta opštine Kovin sada se planiraju u iznosu od 1.393.908.535 dinara. Kako se navodi u obrazloženju „razlog za donošenje Odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Kovin za 2021. godinu sadržan je u potrebi da se sredstva planirana za izgradnju bazena -2 faza, drugačije planiraju. Naime, Ugovorom sa Upravom za kapitalna ulaganja APV o sufinansiranju projekta «Izgradnja objekta gradskog kupališta u Kovinu- 2 faza» obezbeđeno je dodatnih 50 miliona dinara

Inače, na početku zasedanja, predsednik SO Zoran Bradanji obavestio je prisutne da su odbornici Marina Miloš, Nemanja Vujasinović i Darko Baković, članovi Jedinstvene Srbije (izabrani sa liste Ivica Dačić -Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma) pristupili odborničkoj grupi Srpske napredne stranke, koja sada ima 39 odbornika. Preostalih 6 odbornika čine odborničke grupe „Socijalisti“.

Na sednici je doneta i odluka o raspuštanju Saveta Mesne zajednice Mramorak i imenovanju poverenika, koja stupa na snagu 10. marta. Do konstituisanja novog saveta, za poverenika je imenovan Aleksandar Paulica. Članom 3. ove odluke obavezuje se predsednik SO Kovin da u roku od 15 dana od dana stupanja na snagu ove odluke raspiše izbore za članove saveta MZ Mramorak.

Informacija i foto: zvanična Internet prezentacija Opštine Kovin, kovin.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!