Pokrenuta platforma za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

23. februar 2021 – U okviru projekta „Znanjem do posla“, Udruženje Forum mladih sa invaliditetom pokrenulo je platformu za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Cilј platforme je da predstavlјa kanal komunikacije i povezivanja između osoba sa invaliditetom koje traže posao i poslodavca. Kandidatkinje i kandidati za posao će moći da kreiraju svoje profesionalne profile, da vide oglase za posao, kao i da se prijave za otvorene radne pozicije. Sa druge strane, poslodavci će moći da oglašavaju slobodna radna mesta i da odaberu kandidate koji odgovaraju zahtevima konkretnog posla.

„Nastojimo da pružimo podršku poslodavcima, osobama sa invaliditetom i kreatorima javnih politika da sarađuju, prepoznaju se i međusobno podrže u zajedničkom cilju, da stvore dodatnu vrednost društva i obezbede radno iskustvo za osobe sa invaliditetom. Pozivamo sve kompanije da nam se pridruže i da zajedno pokažemo da je naša zajednica sigurno i podržavajuće mesto“, navode se iz Foruma Mladih sa invaliditetom

Oni koji prvi put pristupaju platformi, potrebno je da se registruju, a za svaki sledeći pristup i korišćenje platforme dovolјno je da se uloguju. Ukoliko im je potrebna dodatna podrška za korišćenje platforme mogu da kontaktiraju Forum mladih sa invaliditetom, kao i da koriste Uputstvo koje je dostupno OVDE. Isto važi za poslodavce kojima je potrebno uputstvo za korišćenje platforme, mogu se obratiti Forumu mladih sa invaliditetom za smernice.

Projekat ”Unapređenje zapošlјivosti dugoročno nezaposlenih osoba sa invaliditetom”
je deo grant šeme Podrška Evropske unije aktivnom uklјučivanju mladih. Projekat je finansiran sredstvima Evropske unije i sufinansiran sredstvima Vlade Republike Srbije, a sprovodi ga udruženje Forum mladih sa invaliditetom.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!