Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem ipak će biti održano, ali u Osijeku

15. januar 2021 – Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem će biti održano u Osijeku u maju, zajedno sa EP u disciplinama malokalibarskim oružjem i u gađanju glinenih golubova, saopštio je Prezidijum Evropske streljačke konfederacije, a danas je to preneo Streljački savez Srbije.

Za naše strelce ovo je važno jer bi na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem trebalo da bude podeljeno šest kvota za Olimpijske igre u Tokiju – po dve vazdušnom puškom za žene i muškarce i po jedna vazdušnim pištoljem u obe konkurencije.

Po prvobitnom kalendaru, EP vazdušnim oružjem je trebalo da bude od 26. februara do 6. marta, u finskom gradu Lohja. Početkom ove nedelje lokalni Organizacioni komitet je saopštio da zbog razvoja situacije u vezi sa pandemijom korona virusa nije u mogućnosti da bude domaćin i otkazao šampionat.

Posle otkazivanja Finaca, Prezidijum je odlučio da se odredi novi termin šampionata vazdušnim oružjem i da se dva prvenstva Starog kontinenta spoje u jedno. Osijek je odavno bio izabran za domaćina Šampionata Evrope malokalibarskim oružjem, koji je predviđen za termin od 23. maja do  6. juna. Ovaj grad je do sada četiri puta bio domaćin Evropskog prvenstva – tri puta šampionata malokalibarskim oružjem (1985, 2009, 2013), a 2019. godine u Osijeku je organizovano EP vazdušnim oružjem.

Inače, predstojećeg vikenda počinje i serija zvaničnih takmičenja u Srbiji. U subotu će u Smederevu biti održano prvo kolo Kupa Srbije vazdušnim oružjem u B programu (pionirski, kadetski i uzrast mlađih juniora i juniorki).

Foto: Streljački savez Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!