Počelo prijavljivanje za vakcinaciju protiv korona virusa na portalu E-uprava

11. januar 2021 – Na portalu E-uprava zainteresovani za vakcinisanje protiv kovida od danas mogu elektronski da se prijave. Potrebno je kliknuti na obeleženo polje „Pokreni uslugu“, nakon čega se otvara formular koji treba popuniti i uneti tražene podatke, koji uključuju imejl i kontakt telefon, a koji su, kako se navodi u objašnjenju, neophodni „kako bismo mogli posle da Vas kontaktiramo i javimo termin vakcinacije“.

Zainteresovani mogu da odaberu bilo koju vakcinu protiv korona virusa koju je odobrila Agencija za lekove i medicinska sredstva, ili željenog proizvođača vakcine, jednog ali više njih.

U uputstvu za prijavljivanje je naglašeno da „popunjavanjem upitnika i slanjem zahteva ne dajete saglasnost za vakcinaciju, već isključivo iskazujete interesovanje. Saglasnost za vakcinaciju je dokument koji se potpisuje kod lekara i ukoliko se odlučite da se vakcinišete taj dokument ćete tamo potpisati. U svakom trenutku svoje iskazano interesovanje možete da promenite ili obrišete“.

Za razliku od nekih ranijih usluga na ovom portalu, za ovu nije potrebno da budete registrovan korisnik, a upitnik može da se popuni i za bliže članove porodice ukoliko, kako se navodi, „neki član Vaše porodice nema mobilni telefon ili imejl“, možete da navedete svoj.

Foto: printscreen

Skorašnji članci

error: Content is protected !!