Humanitarna akcija sakupljanja paketića za decu iz najugroženijih porodica

SMEDEREVO, 12. decembar 2020 – Novogodišnji praznici se bliže, ovog puta u nekom čudnom, manje prazničnom ruhu, pa i raspoloženju. Ipak, ljudi dobrog  srca, rešili su da osveže atmosferu, donesu radost deci i unesu svetlost u domove najugroženijih porodica. Subotičanin Branko Prcić predložio je grupi prijatelja kako da obraduju veći broj dece, ideja im se svidela, preneli su je iz grada u grad i sada se paketići sakupljaju na 16 lokacija u 9 gradova. Posle Subotice, akcija se proširila na Smederevo, Novi Sad, Beograd, Kraljevo, Rumu, Inđiju, Sombor i Niš.

Ivana Lazić, koordinator akcije za Smederevo, kontaktirala je Radeta Savića i predložila mu da se priključi i tako je ovde krenula priča.

Jer, Rade Savić, aktuelni evropski i svetski rekorder u dizanju tegova, poznat je i po dugogodišnjem humanitarnom radu. Stavio je na raspolaganje svoj prostor u RS Caffe u Kralja Petra 20 u Smederevu, kao mesto gde svi koji žele da se uključe u akciju mogu da donesu paketiće za najugroženije porodice iz Smedereva i okoline.

“Smatram da mi sportisti, i poznate ličnosti uopšte, imamo veliku odgovornost jer našim primerom utičemo na druge. Ovom prilikom pozivam sve ljude dobre volje i velikog srca da pomognu koliko mogu da usrećimo što veći broj dece, jer to zavisi samo od naše dobre volje. Svakog jutra pomislite: danas je novi dan, hajde da mislimo pozitivno i učinimo bar jednu dobru stvar. Evo, na primer danas, pripremite paketić koji će učiniti da još jedan mališan bude nasmejan. Ispred našeg tima, zahvaljujem se Organizaciji Crvenog krsta Smederevo, Gradskom savezu socijalno humanitarnih organizacija, njihovim volonterima i svim organizacijama i dobrim ljudima koji su pristupili ovoj akciji od srca sa puno ljubavi za decu”, izjavio je Savić, koji je inicirao da akciju donacijom podrži i jedan od najvećih fitnes lanaca u Srbiji „Mega Gym“.

Od javnih ličnosti koje su do sada uključile akciju prikupljanja paketića širom Srbije, da pomenemo samo nekoliko imena:  muzičari Ana Stanić, Ivana Peters i Vasil Hadžimanov, fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović, kosarkaši Partizana Rashawn Shaquille Thomas, Novica Veličković, Ognjen Jaramaz, Stefan Janković, Ivan Ivković, PR ovog kluba… Spisak se povećava svakodnevno, kažu organizatori.

Apeluju na druge gradove i pojedince da se priključe i učine koliko mogu. Naše malo, kako kažu, za nekoga može da bude mnogo, da donese sreću i ulepša praznike: Onim koji primaju ali i onima koji daruju u ovom  trenutku učiniće da se osećaju ispunjeno.

Ukoliko želite da se priključite akciji, možete da kontaktirate koordinatore preko Facebook-a (tu su linkovi), a punktovi za prikupljanje paketića su na ovim adresama:

SMEDEREVO

*RS Caffe

Ul. Kralja Petra I br.20

Koordinator:

Ivana Lazic

KRALJEVO

*Caffe Kutak

Ul. Dušana Popovića 39a

(novi tržni centar u Ribnici)

Koordinator:

Ana Jerotijevic

BEOGRAD

*Vračar

Ul. Alekse Nenadovića br.32.

(interfon 20, kuća u dvorištu zgrade)

Nedeljom 10h-18h

Koordinator:

Nikola Budanovic

*Kafeterija Coffee Vibes

Ul. Cara Dušana br.46, Zemun

Koordinator: Tanja Tomic

*Press Centar udruženje novinara

Ul. Knez Mihajlova br.6,

(zgrada pored Beoizloga)

Koordinator:

Tanja Tomic

*Građanska inicijativa

Ul. Kneza Miloša 4

(radnim danima od 10h do 14h)

Koordinator:

Teodora Didic

*IDC

Ul. Milana Rakića br.65/a

(Opština Zvezdara)

Koordinator:

Ivana Kecovic

*MY NEW LIFE

(Opština Mirijevo)

Ul. Viteza Karađorđeve Zvezde br.50

(Okretnica busa 46)

Koordinator:

Dusan Pavlovic

*MY NEW LIFE

(Opština Karaburma)

Ul.Patrisa Lumumbe 61b

Koordinator: Dusan Pavlovic

*MY NEW LIFE

(Opština Palilula – Višnjica)

UL.Višnjička 119b

Koordinator: Dusan Pavlovic

RUMA

*Buka podRumom

Ul. Glavna br.176

Koordinator:

Mile Savic

INĐIJA

*Likovni Atelje Maja Živković

Ul. Dalmatinska br.22

Koordinator:

Maja Zivkovic

*Parfimerija Oaza

Ul. Vojvode Stepe 2a

Koordinator:

Sanja Zec

NOVI SAD

*Agencija Trezor

Ul. Futoška br.1

(poslovna zgrada na uglu sa Bulevarom Oslobođenja)

Koordinator:

Natasha Dili

SOMBOR

*Somborski edukativni centar

Ul. Staparski put br.16

Koordinator:

Ivana Barać

NIŠ

*Narodno pozorište Niš

Ul.Sinđelićev trg bb

Koordinator:

Zoran Ilić

SUBOTICA

*Otvoreni Univerzitet Subotica

Ul.Trg Cara Jovana Nenada br.15

Koordinator:

Gabor Hodi

#dobriljudi

Skorašnji članci

error: Content is protected !!