Ragbi savez Srbije uputio javni poziv za osnivanje ragbi klubova

BEOGRAD, 12. decembar 2020 – Ragbi savez Srbije pozvao je sve zainteresovane da u svojim lokalnim sredinama osnuju ragbi klubove, kako se u ove nedelje objavljenom pozivu navodi, u cilju širenja ragbi familije po Srbiji i otvaranja novih ragbi centara.

Prednost imaju lokalne sredine van Beograda, jer je namera razvijanje novih regija po celoj Srbiji, a samim tim i uspešno širenje i razvijanje ragbi sporta. Posebna pažnja posvećena je mlađim kategorijama, Savez je kreirao takmičenja kako bi svi početnici mogli da igraju utakmice sa protivnicima sličnog nivoa i iskustva. Upravo zato su i formirane razvojne lige u konkurenciji U16 kadeta i U14 pionira, da u njima mladi ragbisti stasavaju dok ne dođu do nivoa kada se mogu takmičiti sa iskusnijim timovima. Pažnja će biti usmerena i ka ženskom ragbiju, gde će se kroz Žensku razvojnulLigu formirati timovi za takmičenja u budućem periodu.

Inače, na teritoriji Srbije je trenutno aktivno i u takmičenju učestvuje 13 ragbi klubova u 8 gradova, odnosno lokalnih sredina; Beograd, Novi Sad, Pančevo, Starčevo, Kruševac, Loznica, Petrovac na Mlavi i Vršac . U okviru Strateškog plana razvoja ragbi sporta Ragbi savez Srbije je predvideo osnivanje novih ragbi klubova u svim lokalnim sredinama u kojima postoji interesovanje za formiranje novih klubova, a sve kontakt informacije mogu se dobiti preko ovog linka.

Foto: Ragbi savez Srbije, Vanja Bejin

Skorašnji članci

error: Content is protected !!