Nemanja Adamović i Tehnička škola Smederevo prvaci države u streljaštvu

NIŠ/SMEDEREVO, 23. oktobar 2020 – Nemanja Adamović, učenik Tehničke škole Smederevo i ekipa ove škole, u kojoj su pored Adamovića još i Nemanja Živojinović i Lazar Beljić, na Državnom prvenstvu u streljaštvu, koje je održano juče na vazdušnom strelištu u Sportskom centru Čair u Nišu, osvojili su titule u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji učenika srednjih škola.

Omladinci i omladinke pucali su po 30 dijabola serijskom vazdušnom puškom, a Adamović je zabeležio rezultat od 281 kruga. Drugo mesto pripalo je Iliji Novoviću iz Medicinske škole u Čačku sa 277 krugova, a bronzana medalja članu Streljačkog kluba „Čika Mata“ – Marku Ivanoviću, učeniku Druge kragujevačke gimnazije sa 275 krugova.

Ekipno Tehnička škola Smederevo je sa ukupno 813 krugova takođe, osvojila prvo mesto. Pored Adamovića u ekipi su bili Nemanja Živojinović, koji se sa 267  krugova plasirao na 11. mesto pojedinačno, a na trinaesto Lazar Beljić sa dva kruga manje. Drugo mesto ekipno osvojila je Tehnička škola iz Kikinde sa 807 krugova, a treće Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ iz Inđije sa 798 krugova. U pojedinačnoj konkurenciji iz našeg okruga učestvovao je još i Marko Stojković, učenik Mašinsko-elektrotehničke škole „Goša“ iz Smederevske Palanke koji se sa 226 krugova plasirao na 42. Mesto. Učestvovao je 61 učenik i 17 škola/ekipa.

U kategoriji omladinki, ekipa smederevske Gimnazije je nastupila u oslabljenom sastavu.  Najbolji plasman ostvarila je Natalija Tasić koja se sa 272 kruga plasirala na osmo mesto. Anđela Radojičić, učenica smederevske Medicinsko-farmaceutske škole „Sveta Petka“, koja je kao pobednik Okružnog takmičenja stekla pravo učešća u pojedinačnoj konkurenciji na državnom prvenstvu, sa 269 krugova plasirala se na 11. mesto. Preostale dve učenice Gimnazije Teodora Čakarević sa 220 krugova i Katarina Milovanović sa 218 krugova plasirale su se na 52. i 54 mesto.

Pojedinačno pobedila je Aleksandra Havran, iz Gimnazije „Branko Radičević iz Stare Pazove, sa 289 krugova. Srebrnu medalju sa 284 kruga osvojila je domaća takmičarka, Natalija Pavlović iz Prehrambeno hemijske škole iz Niša, a bronzanu sa 278 krugova Anja Knežević  iz X Gimnazije „Mihajlo Pupin“ Novi Beograd. Sve tri su članice streljačkih klubova u svojim gradovima. U pojedinačnoj konkurenciji nastupilo je 59 omladinki.
Učenici osnovnih škola pucali su po 20 dijabola. Lazar Popović, učenik Osnovne škole „Dr Jovan Cvijić“, sa 171 krugom plasirao se na osmo mesto. Sa 184 kruga pobedio je Mihailo Kresojević iz OŠ „Petar Kočić“ iz Inđije. Nastupilo je 63 pionira.

Ekipno, Podunavski  okrug su predstavljali učenici OŠ „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca kod Velike Plane, ali nisu nastupili na takmičenju. Pobedili su učenici OŠ „Kralj Aleksandar I“ iz Gornjeg Milanovca sa 536 krugova, drugo mesto osvojila je ekipa OŠ „Petar Kočić“ iz Inđije sa 502 kruga, a treće OŠ „23. oktobar“ iz Sremskih Karlovaca sa 481 krugom. Učestvovalo je 15 ekipa.
U konkurenciji pionirki u ekipnom takmičenju podunavski okrug su predstvaljale učenice iz Smederevske Palanke. Pobedila je Tijana Mijatović iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Čačka sa 184 kruga. Drugo mesto osvojila je Milica Jovanović iz OŠ „Sestre Ilić“ iz Valjeva sa 182 kruga, a treće Una Ćorić iz OŠ „Radoje Domanović“ iz Kragujevca sa 181 krugom. Srna Aranđelović, učenica OŠ „Olga Milošević“ iz Smederevske Palanke plasirala se na 45. mesto sa 155 krugova.

Ekipno pobedila je OŠ „Mito Igumanović“ iz Kosjerića sa 526 krugova, druga je bila ekipa OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“ iz Prokuplja sa 512 krugova, a treće OŠ „Petar Kočić“ iz Inđije sa 506 krugova. OŠ „Heroj Ivan Muker“ iz Smederevske Palanke, koja je predstavljala Podunavski okrug, plasirala se na 11. mesto u konkurenciji 15 škola.
Takmičenje je održano u organizaciji Saveza za školski sport Srbije, Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje u Nišu  i Streljačkog kluba „Niš 1881“.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien