Izložba slika Snežane Milošević, Vladana Micića i Snežane Bekrić u CZKS

SMEDEREVO, 17. septembar 2020 – U Galeriji smederevskog Centra za kulturu sutra će biti otvorena izložba slika Snežane Milošević, Vladana Micića i Snežane Bekrić. Izložbu čine 23 slike urađene u različitim tehnikama.

Snežana Milošević se bavi slikarstvom intenzivno od 2002. godine. Živi i radi u Kostolcu. Samostalno je izlagala četiri a kolektivno više od 50 puta.

Vladan Micić je Akademiju likovnih umetnosti i postdiplomske studije u klasi profesora Boška Karanovića završio u Beogradu. Grafiku je specijalizirao u Antverpenu, član je ULUS-a i Kralјevskog udruženja slikara grafičara u Londonu od 1988. godine, počasni je član ULSK „Spektar“ u Kostolcu. Dobitnik je nagrada na Oktobarskom salonu, Nagrade Đorđe Andrejević-Kun, kao i Akademije za likovne umetnosti. Imao je 60 samostalnih izložbi.

Snežana Bekrić je diplomirala na katedri za scenografiju FPU u Beogradu. Član je ULUPUDS-a od 1974. godine sa statusom samostalnog umetnika i zvanjem istaknutog umetnika od 2007. godine. Samostalno je izlagala 34 puta, grupno više od 300 puta u zemlјi i inostranstvu, u Makedoniji, Sloveniji, Slovačkoj, Finskoj, Italiji, Republici Srpskoj, Mađarskoj… Učestvovala je u radu više od 30 kolonija.

Smederevska publika će izložbu, čije je otvaranje zakazano za ovaj petak u 19sati, imati priliku da pogleda do 1. oktobra.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!