Popuštanje mera: Od danas mogu da rade otovoreni bazeni i buvlja pijaca

SMEDEREVO, 4. avgust 2020 – Gradski štab za vanredne situacije grada Smedereva je na današnjoj sednici doneo zaključak kojim se omogućava rad svih otvorenih bazena na teritoriji grada Smedereva, uz poštovanje svih preporuka koje su sačinili Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, imajući u vidu, kako se ocenjuje „da je epidemiološka situacija pod kontrolom“.

Takođe na današnjoj sednici, Gradski štab je doneo i zaključak kojim se dozvoljava rad „buvlje“ pijace (sajam polovne robe na Carini) uz pridržavanje svih mera na osnovu Uredbe o suzbijanju zarazne bolesti Vlade Republike Srbije.

Osim bazena u okviru JP Sportski centar Smederevo, otvoreni bazeni su i na nekadašnjem najpoznatijem i najposećenijem izletištum, sada pod nazivom Aqua park Jugovo. Smederevci osveženje u letnjem periodu pronalaze i na sve posećenijem Šalinačkom jezeru.

Odlukom o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji grada Smedereva od 17. jula, odnosno tim povodom propisanim merama zaštite, pored ostalog, bilo je zabranjeno korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, kao i okupljanje više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, navodi se na zvaničnom sajtu Grada Smedereva.

Foto: JP Sporstki centra FB

Skorašnji članci

error: Content is protected !!