Nova zgrada muzičke škole u Smederevskoj Palanci u Glavaševom parku

SMEDEREVSKA PALANKA, 25. jul 2020 – Nakon što je iz Agencije za restituciju u Opštinu Smederevska Palanka stiglo obaveštenje da je parcela na kojoj se nalazi Muzička škola „Božidar Trudić“ u postupku i da će biće vraćena starim vlasnicima, nekoliko meseci je traženo najbolje moguće rešenje za izmeštanje škole. Odlučeno je da se nova muzička škola gradi na mestu letnje bašte bioskopa u Glavaševom parku. Muzička škola je planirana kao dogradnja postojećeg objekta pozorišta, objasnio je Nikola Vučen, predsednik palanačke opštine na svom FB profilu.

U sklopu radova planirana je i rekonstrukcija bioskopske sale koja će moći da se pretvori u koncertnu dvoranu sa više od 350 sedećih mesta sa najsavremenijom opremom, čime će biti praktično dobijene. dve sale u jednoj. Planirano je takođe da škola u svom radu koristi koncertnu salu, kao i zajedničke prostorije pozorišta.

Idejnim rešenjem predviđeno je da se prema ulici postavi mala sala od 50 mesta sa letnjom pozornicom na krovu, a uskoro, najavljuje Vučen, treba da bude održana kompletna prezentaciju, s obzirom idejno rešenje je gotovo.

ilustracije: https://sway.office.com/

Skorašnji članci

error: Content is protected !!