Igor Savić, od juče novi prvi čovek na klupi FK Smederevo 1924

SMEDEREVO, 24. jul 2020 – Čelnici FK Smederevo dogovorili su saradnju sa Igorom Savićem, trenerom koji će u narednom periodu  predvodi tim sa klupe.

Savić na ovu poziciju dolazi sa pozicije u stručnom štabu lučanske Mladosti, gde je radio poslednjih šest meseci. Trenersku karijeru je počeo predvodeći mlađe kategorije Zemuna i Brodarca, dve sezone je radio generacijom 2002. u Crvenoj zvezdi, a seniore Zvezdare je uveo u viši rang.

Zoran Lončar i Igor Savić

Tako je Smederevo tri nedelje uoči početka takmičenja u Srpskoj ligi Zapad rešilo pitanje prvog čoveka struke.

Za poslednjih godinu dana, podsećamo, ovo je peto rešenje za mesto trenera u Smederevu. Prvenstvo je prošle godine na klupi započeo Nikola Puača, ali je posle samo tri kola podneo ostavku. Nebojša Vučićević je preuzeo tim od petog kola, da bi i on, nakon kazne i oduzimanja bodova posle meča sa Kabelom, otišao iz kluba. Nasledio ga je Ognjen Koroman, koji je došao tokom zimske pauze, taman je počelo prvenstvo kada je usledila pauza zbog korona virusa. Koromana su šestomesečne suspenzije, i posledičnog raskida saradnje sa Smederevom, koštale objave na društvenim mrežama. Tada je u klub došao je Nebojša Maksimović, ali se kratko zadržao, jer je iskoristio mogućnost koji mu je davao džentlmenski dogovor sa rukovodstvom kluba da ukoliko dobije ponudu koja mu više odgovara može da promeni sredinu i trenersku karijeru je nastavio u Radničkom 1912 iz Sombora. Nedavno je kao prelazno rešenje predstavljen Aleksandar Stojković, koji je promovisan i u direktora Omladinske škole, a sada će Savić preuzeti kormilo prvog tima.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!