Konkurs za kampove društveno-angažovanog dokumentarnog filma

10. jul 2020 – Slobodna zona Junior poziva mlade uzrasta od 15 do 26 godina iz svih krajeva Srbije da se prijave za učešće u besplatnim letnjim kampovima društveno – angažovanog dokumentarnog filma: “Provedi dve nedelje na Divčibarama sa profesionalcima iz sveta filma i nauči da napraviš dokumentarac!“. Učešće na kampu je besplatno, a sve troškove prevoza, smeštaja, hrane i materijala za rad snose organizatori kampa.

Program predviđa dve starosne grupe, mlađu od 15 do 19 i stariju od 20 do 26 godina i podeljen je u dva segmenta – letnji i zimski deo kampa.

Prvi dvonedeljni deo kampova biće organizovani na Divčibarama, paralelno u dve grupe – za stariju grupu od 20 do 26 godina u periodu od 9. do 22. avgusta i mlađu od 15 do 19 godina u periodu od 10. do 23. avgusta. Drugi, sedmodnevni deo biće održan u januaru 2021. godine.

Profesionalci iz sveta filma, između ostalog, upoznaće polaznike sa različitim aspektima snimanja dokumentarnog filma: pisanjem scenarija, režijom, montažom, kamerom, snimanjem i dizajnom zvuka.

Izabrani polaznici će imati priliku i da snime dokumentarne kratkometražne filmove koji će biti prikazani 2021. godine na Filmskom festivalu Slobodna zona, ali i na 60 posebno organizovanih projekcija u 40 mesta širom Srbije. Ovi filmski događaji biće organizovani kao deo šire kampanje za podizanje svesti o važnosti negovanja kulturne  različitosti.

Konkurs je otvoren do utorka, 14. jula u ponoć, a svi zainteresovani učesnici treba da popune prijavni formular u kome će između ostalog priložiti i svoju ideju za dokumentarni film.

Autori i autorke najzanimljivijih ideja za dokumentarni film biće izabrani da budu polaznici i polaznice kampova.

Selekciona komisija će odabrati 15 polaznika po grupi, a prilikom izbora vodiće se  računa i o rodnoj ravnopravnosti.

Za vreme trajanja kampa angažovanog dokumentarnog filma Slobodne Zone Junior biće poštovani aktuelni saveti i propisi nadležnih institucija o zaštiti i prevenciji od virusa kovid-19. Tokom trajanja radionica, učesnici, predavači i organizatori imaće obezbeđena sredstva za dezinfekciju ruku, zaštitne maske i rukavice.

Kandidati će o rezultatima konkursa  biti obavešteni do četvrtka,  23. jula.

Za sva dodatna pitanja i informacije kontaktirajte nas putem imejla slobodnazonajr@gmail.com ili na telefon 060/40-50-491.

PRIJAVNI FORMULARI

Prijavni formular za mlade uzrasta od 20 do 26 godina možete popuniti ovde

Prijavni fomular za mlade uzrasta od 15 do 19 godina možete popuniti ovde

 

Skorašnji članci