Poraz na oproštaju od domaćih navijača – i Prve lige

SMEDEREVO, 20. jun 2020 – Smederevo je, na rastanku sa prvoligaškim društvom, pred domaćim pristalicama,  nastupilo sa devetoricom bonus igrača, fudbalera rođenih posle 1. januara 1999. godine – i doživeli poraz. Smederevo – Trajal 1:2 (1:1). Utakmica će ući u anale srpskog fudbala jer je prvi put jedan meč saveznog ranga vodila dama – Jelena Cvetković iz Leskovca. Može se reći da je zadatak uspešno obavila.

Vodeći pogodak Smederevaca sa bele tačke

Sve do 20. minuta vodila se ravnopravna borba, bez izrazitih prilika na obe strane, a onda je Radmanovac sleđa srušio Mitića. Jelena Cvetković je bez razmišljanja pokazala na belu tačku. Penal je uspešno realizovao Tripković. Nešto kasnije, Džodanu je poništen pogodak zbog ofsajda, na signalizaciju pomoćnika Krstića.

Gosti su uzvratili preko Kilibarde, koji sa desnog boka pokušao da iznenadi dobro postavljenog Nedeljkovića. Golman domaćih je u 36. minutu osujetio i Ousaman u izglednoj prilici. Ipak, nekoliko minuta kasnije nije uspeo da spreči izjednačenje; Punoševac je odigrao povratnu loptu do Milisavljevića, koji je sa nekih 13-14 metara snažnim udarcem pogodio gornji desni ugao.

Samo što je počeo nastavak susreta, Ousman umalo nije kaznio grešku Bajića. U 58. minutu je Bajić udarcem iz okreta sa petnaest metara, uz intervenciju golmana Trajala, očešao prečku. Meč je odlučen u 67. minutu, kada je pokretljivi Milisavljević uputio loptu u prazan prostor i pronašao usamljenog Đurovića. Ovome nije bilo teško da pogodi mrežu domaćih i, ispostavilo se, donese pobedu Kruševljanima.

 

R.G.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!