Promena na kormilu Smedereva – Nebojša Maksimović umesto Koromana

SMEDEREVO, 2. jun 2020 – Zbog šestomesečne suspenzije, izrečene od strane Disciplinske komisije FSS, Ognjen Koroman više nije trener oklopnika. Rukovodstvo FK Smederevo je danas za njegovog naslednika imenovalo Nebojšu Maksimovića, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde, a kasnije i trenera kadeta i omladinaca u ovom klubu. Među njima su bili i Luka Jović, Marko Grujić, Vukašin Jovanović, Mihajlo Ristić i mnogi drugi, koji su posle imali uspešne internacionalne karijere.

Trenerski zanat Maksimović je započeo u Jedinstvu sa Uba, koje je predvodio tri sezone, potom je vodio Dinamo iz Vranja, Jagodinu, Mali radnik, dok je bio superligaš i Zemun, a dve godine je bio i trener jednog drugoligaškog kluba u Kini.

„Po preporuci Zorana Mladenovića, aktuelnog koordinatora FK Smederevo, koga poznajem još iz igračkih dana, u Smederevo sam došao da okončam ovu turbulentnu sezonu u kojoj nas očekuje još tri kola, mečevi protiv Žarkova, Kabela mi Trajala. Živim u Kaluđerici, praktično u komšiluku, i tu blizinu često koristim da ispratim utakmice na stadionu kraj Dunava. Sadašnji sastav gledao sam u kontrolnom meču protiv Grafičara, kao i u prvenstvenom duelu sa Sinđelićem, pa i ovaj poslednji u Pirotu protiv Radničkog. Voleo bih kada bi FSS promenio svoju odluku i zadržao Smederevo među prvoligašima. Ipak, kako stvari stoje, realnija je opcija da, uz korekcije igračkog kadra, naredne sezone napadnemo prvo mesto i vratimo Smederevo tamo gde mu je i mesto“, rekao je u svom prvom obraćanju Nebojša Maksimović, novi strateg Smedereva.

R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!