RIK poništio listu Zavetnika: Ne može da stoji „Hrabro“ u imenu liste

BEOGRAD, 19. maj 2020 – Republička izborna komisija poništila je rešenje o proglašenju izborne liste „Hrabro – Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici“. Ovome je prethodila odluka Upravnog suda – na žalbu „jednog birača“. Zavetnici imaju rok od 48 sati da dostave izjave kandidata za poslanike, a sa tih izjava mora biti izuzeta reč „Hrabro“, jer „nije deo imena stranke, niti imena nosioca izborne liste“. Treba i da ponovo dostave 10.000 overenih izjava birača i saglasnost nosioca liste.

Zavetnici su, podsećamo, listu predali uoči proglašenja vanrednog stanja i prekida svih izbornih aktivnosti. RIK je sutradan proglasio listu na kojoj je ukupno 194 kandidata, a među njima i petnaestoro iz Podunavskog okruga, najviše od svih do sada predatih listi. Aneta Erčić, marketing menadžer iz Smedereva je 33, Dragi Jevtić, elektro-zavarivač jakih struja iz Smederevske Palanke 44, Jovan Prvulović, diplomirani menadžer bezbednosti iz Azanje 54, Stefan Stojković, diplomirani politikolog za međunarodne odnose iz Smedereva 59, Miroljub Đurković, programer iz Smederevske Palanke 96, Igor Rumenić, student takođe iz Smederevske Palanke 99-ti na listi.

Pored njih, u drugoj polovini spiska, tu su još: Daliborka Ivanović, Lina Marković, Sonja Georgijev; Nemanja Janković i Bojana Milosavljević iz Smederevske Palanke, Ivan Dakić i Zvonimir Dakić iz Smedereva i Milić Rašković i Ivana Kuzmanović Janković iz Velike Plane.

Prvi na listi je dr Zoran Zečević, hirurg iz Aleksinca, a druga Milica Đurđević Stamenkovski, poznatija kao Milica Zavetnica.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!