Evropsko juniorsko prvenstvo u streljaštvu odloženo za septembar

LOZANA, 20. april 2020 – Juniorsko prvenstvo Evrope malokalibarskim oružjem, koje je u Osijeku trebalo da bude organizovano od 25. juna do 2. jula, odloženo je za septembar, ali konačna odluka o održavanju šampionata još nije doneta, preneo je Streljački savez Srbije.

Evropska streljačka konfederacija (ESK) je saopštila da je novi predloženi termin za EP u Osijeku 7 – 14. septembar, a ujedno je najavila da će konačnu odluku doneti do početka jula. Naravno, sve zavisi od razvoja situacije oko pandemije koronavirusa i mogućnosti za putovanja, s obzirom da su mnoge međudržavne granice zatvorene u sklopu mera za suzbijanje pandemije.

U prethodnih mesec dana otkazano je nekoliko kontinentalnih takmičenja. Evropska liga mladih vazdušnim oružjem, koja je trebalo da bude završena finalnim turnirom u Beogradu u oktobru, ove godine neće biti održana. Otkazane su i Evropske olimpijske kvalifikacije, zakazane za maj u Plzenju (Češka), Evropski kup u gađanju puškom na 300-metarskom strelištu (neolimpijske discipline) i šampionat Starog kontinenta u gađanju glinenih golubova, planiran za maj u Šateruu (Francuska).

Podsetimo, otkazani su i svi turniri Svetskog kupa predviđeni za ovu godinu, Svetsko juniorsko prvenstvo u Zulu (Nemačka), planirano za sredinu jula, kao i predolimpijski turnir u Tokiju, koji je trebalo da bude održan u aprilu.

Francuski grad Šateruu je ovog leta, posle EP u gađanju glinenih golubova, trebalo da bude domaćin i Svetskog prvenstva u target sprintu (9-19.jun). Ovo takmičenje je odloženo za 2021. godinu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!