U Palanci svi ugostiteljski objekti zatvoreni, u Smederevu i Kovinu rade od 8 do 20, u Plani od 8 do 18

SD/SP/VP/KO, 16. mart 2020 – Naredbom Opštinskog štaba za vanredne situacije od sutra je u Smederevskoj Palanci zabranjen rad svih ugostitelјskih objekata, s tim što ugostitelјi mogu da organizuju dostavu svojih proizvoda. U Smederevu je pa Gradski štab za vanredne situacije doneo odluku kojom se ograničava radno vreme restorana, kafića, barova i drugih ugostiteljskih objekata na period od 8 do 20 sati. Dozvoljeno je prisustvo najviše 50 osoba, uključujući tu i osoblje objekta. Takva ograničenja, i radnog vremena i broja posetilca, važe i u Kovinu. U Velikoj Plani je u Odluci o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji ove opštine izdata naredba svim ugostitelјskim objektima za skraćenje radnog vremena, mogu da rade od 8 do 18 časova. U ugostitelјskim objektima tokom skraćenog radnog vremena u zatvorenim prostorijama, navodi se dalje, dozvolјeno je prisustvo najviše pedeset lica. O poštovanju naredbe o skraćenju poslovnog radnog vremena ugostitelјskih objekata staraće se Odelјenje za inspekcijske poslove Opštinske uprave opštine Velika Plana i pripadnici Policijske stanice Velika Plana.

Dakle, nema univerzalnog pravila, različito od opštine do opštine, od apsolutne zabrane do ograničavanja, ali sa različitim teRminima za zatvaranje lokala.

Uz ovo i poruka koju je na svom FB profilu objavio Nikola Vučen, predsednik palanačke opštine.

– Jedna od najtežih naredbi koje smo doneli jeste potpuna obustava rada ugostiteljskih objekata. Svesni smo da će ugostitelji ovom naredbom pretrpeti veliku materijalnu štetu, ali ovo je za dobrobit svih građana naše Opštine. Obećavam Vam da kada prođe ova situacija, Opština će pronaći način kroz lokalne i druge subvencije da vam nadoknadi svaki vid izgubljenog dohotka – napisao je Vučen.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!