Mladi Palančani i Smederevci na Novogodišnjem mitingu Crvene zvezde

BEOGRAD, 30. decembar 2019 – Proteklog vikenda održan je novogodišnji miting AK Crvena Zvezda za seniore ali i mlađe kategorije, a na ovom drugom su mladi takmičari atletskih klubova Jasenica i Smederevo osvojili pet medalja.

Atletski klub Jasenica je predstavlјalo 14 takmičara i osvojene su 4 medalјe. Od Palančana, zlatnu medalju je zaslužio Jovan Golubović u trci na 40 metara u konkurenciji takmičara 2012. godišta i mlađih. Do srebrnih odličja su stigli Valentina Janković iz AK Smederevo, u istoj disciplini rezultatom 7.17 i Dunja Budimir iz AK Jasenica u skoku u dalј za atletske škole skokom od 4.34 metara.

Bronzane medalјe iz palanačkog atletskog kluba su osvojili Milan Stevanović u trci na 40 metara i Mila Milosavlјević 60 metara sa preponama za starije pionirke vremenom 9.68. Ona je nastupala i u skoku u dalј, gde je zauzela  šesto mesto rezultatom 5.06 metara. Nikola Ribak iz AK Smederevo je u disciplini bacanja medicinke zauzeo 8. mesto rezultatom 7,49.

Inače, ovogodišnji miting za seniore obeležili su državni rekordi Boška Kijanovića na 400 metara, rezultatom 48.01 sekudni i Asmira Kolašinca, koji je postavio novi rekord Srbije u dvorani sa 21.06 metrom u bacanju kugle i time ispunio normu za Svetsko dvoransko prvenstvo u Kini.

Ovim mitingom završena je ovogodišnja serija atletskih takmičenja za sve pa i mlađe kategorije.

Foto: AK Jasenica i AK Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!