Policija apeluje na primereno ponašanje na derbiju „đavola“ i „despota“

SMEDEREVO, 15. novembar 2019 – U ponedeljak će, u okviru 20. kola prvenstva Prve lige Srbije, na stadionu kraj Stare železare gostovati kragujevački Radnički, u tradicionalnom derbiju, koji je oduvek bio u znaku rivalstva klubova, ali i navijača. Tim povodom oglasio se i MUP, dopisom koji potpisuje načelnik smederevske Policijske uprave, pukovnik Dejan Popović:

„Poštovani sugrađani, apelujemo na primereno ponašanje svih građana na tribinama stadiona, ali isto tako i na drugim lokacijama u gradu, kako bi dali svoj doprinos i ujedno pomogli pripadnicima policije, koji će, u okviru zakonskih ovlašćenja, preduzimati mere i radnje u cilјu obezbeđenja ove fudbalske utakmice. U skladu sa članom 69. stav. 3. Zakona o policiji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova vršiće snimanje video kamerama pre, tokom i nakon ovog događaja, zbog potencijalne opasnosti da prilikom održavanja javnih skupova može doći do ugrožavanja života i zdravlјa lјudi ili uništavanja imovine“, navodi se između ostalog u saopštenju.

Iz policije, apeluju i da se na stadion ne dolazi automobilima, a da za kretanje prema stadionu, prvenstveno radi svoje bezbednosti, navijači i gledaoci koriste pešačku stazu.

Foto: Ultra Semendria FB

Skorašnji članci

error: Content is protected !!