Na sajmu hrane u Moskvi i dva proizvođača iz ovog kraja

MOSKVA, 24. septembar 2019 – Na sajmu „World Food Moscow“, koji počinje danas i trajaće do petka, izlaže i 15 kompanija iz Srbije, koje će predstaviti  svoje proizvode na nacionalnom štandu, a među njima su i dve iz ovog kraja – Fruvita, fabrika sokova koja ima pogone u Lunjevcu i Kolarima i Fruct Company iz Udovica, proizvođač i izvoznik svežeg voća i povrća.

Pored njih, na srpskom štandu biće i PDM Agro Fruit Pudarci, Zlatiborac Beograd, Ćirić Agro MĐŽ Titel, Tastyland Senta, Perun destilerija Inđija, Stantech Beograd, Jugprom Leskovac, Fruitica Čantavir, MTM Sirela Preljina, Dragulj Subotica, SD Martonoš, Cold Pressok Beograd i Frigo Vrelo Gornje Kravarice.

Nastup domaćih kompanija organizuje se sa ciljem promocije potencijala domaće privrede, podrške izvoznicima i povezivanja sa partnerima u inostranstvu, a  uz podršku programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, kroz projekat „Pomoć za trgovinu – podrška proizvodnim kapacitetima u poljoprivrednom sektoru“, koji finansira Vlada Ruske Federacije, saopštila je Privredna komora Srbije.

„World Food Moscow“(www.world-food.ru) je jedan od vodećih međunarodnih sajmova iz oblasti hrane i pića na tržištu Rusije i Zajednici nezavisnih država. Postoji već više od 20 godina i održava se na sajamskom izložbenom prostoru Crocus Expo.  „World Food Moscow“ u proseku ima oko 30 hiljada posetilaca, koji mogu ove godine da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 1.762 izlagača iz 65 zemalja sveta.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!