IO FSPO: Jasenica 2017 u Podunavskoj ligi

SMEDEREVO, 2. avgust 2019 – Odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Podunavskog okruga FK Jasenica 2017 iz Smederevske Palanke novi je član Podunavske okružne lige. Ovaj klub sa tradicijom, posle gašenja ponovo je aktiviran 2017. godine i do sada se takmičio u Opštinskoj ligi OFS Smederevska Palanka.

Istom odlukom, u Podunavsku ligu je prekomandovana i Mladost iz Novog Sela, kao i Sloga iz Miloševca, koja je najpre ispala, a posle odustajanja Proletera iz Vranova vraćena u ovaj rang takmičenja.

Osvajanjem prvog mesta u najnižem stepenu takmičenja, novi članovi lige koja boji 16 klubova su i Omladinac (Seone), Radnik (Smederevska Palanka) i OFK Obilić (Staro Selo).

Prema rečima Jovana Beča, predsednika Okružnog saveza, prvenstvena trka za bodove u Podunavskoj okružnoj ligi počeće 17. i 18. avgusta. U prvom kolu sastaju se: Mladost Novo selo – Sloga Lugavčina, Železničar Kusadak – Osipaonica, SASK Saraorci – Mladi radnik Radinac, Obilić Staro Selo – Jasenica 2017 – Smederevska Palanka, Crvena zvezda Seone – Cerovac, BVresje Velika Plana – Sloga iz Miloševca, Radnik Smederevska Palanka – Podunavac Udovice i Pobeda Golobok – Omladinac Seone.

Ovom prilikom predstavljeni su komesari za takmičenje i suđenje, kao i disciplinski sudija, a to su: Jovica Životić, Miloš Petrović i Nikola Nedeljković.

Inače, treba napomenuti da je posle vraćanja Proletera iz Mihajlovca u Srpsku ligu Zapad iz Okruga u Zonu otišao i drugoplasirani Polet iz Trnovča, što je istorijski uspeh ovog kluba

Najbolji trener Toplica Milovanović i potpredsednik IO FSPO Zoran Predojević

Na kraju konferencije, potpredsednik Zoran Predojević uručio je priznanja i pehare najboljim ekipama i pojedincima. Najbolji igrač u prethodnoj sezoni, u kojoj je Sloboda iz Lipa osvojila prvo mesto i plasirala se u Podunavsko-šumadijsku zonu, upravo je igrač tog tima Marko Radovanović. Iz redova Lipljana je i najbolji trener Toplica Milovanović. Najbolji strelac je Stefan Mladenović iz SASK-a, dok je najbolji golman Dejan Petković iz Poleta Trnovče. Priznanje za fer-plej pripalo je ekipi Cerovca.

Foto: R.G. za podunavlje.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!