Rok zvezda je rođena!

SMEDEREVO, 21. jul 2019 – Smederevo ima novu (rok) zvezdu – Viktoriju Milošević, čija će popularnost, sasvim je izvesno, porasti posle filma koji se upravo snima – o njoj, na različitim lokacijama, od novosadskog Egzita, preko Smedereva, Knjaževca…

Viktorija Milošević je učenica drugog razreda Tehničke škole u Smederevu, školsku godinu je završila sa odličnim uspehom. Bubnjarka. Jedna od retkih u Smederevu, ali i u Srbiji. Voli metal muziku. Možda je to bio jedan od ključnih razloga zašto je u centru pažnje filmadžija koji su u Smederevu već nekoliko dana i snimaju film upravo o ovoj tinejdžerki.

“Zato što sam više kul od ostalih devojčica. Šalim se. Ekipu koja snima film i mene je spojila moja mentorka, Selena Simić. Bila sam učesnica prvog rok kampa za devojčice u Srbiji pre tri godine i sve posle toga je dobilo neki logičan sled. Nastavila sam da sviram bubnjeve, pa sam im verovatno zbog toga bila zanimljiva.”

Rediteljka Mina Petrović je na završnoj godini master studija montaže na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu,

“Početna ideja je bila da se snimi film o našem rok kampu, pa je vremenom to preraslo u film o Viktoriji, kao glavnom liku. Filmom ćemo obuhvatiti i naš kamp u Srbiji, ali i druge zanimljive događaje na kojima učestvuje Viktorija.”

Tokom snimanja u Smederevu, Mina Petrović je za Podunavlje.info kazala i da su joj, za potrebe filma, posebno bile zanimljive bubnjarke jer je to, prema njenim rečima, najmanje karakterističan instrument za devojčice.

“Poznajem Selenu Simić dugo, ona je mentorka za bubnjeve i rođena je u Smederevu, tako da sam preko nje upoznala Viktoriju. Htela sam da snimim nešto zanimljivo u vezi sa Rok kampom za devojčice. Pošto sam svojevremeno i sama svirala u metal bendovima, prirodno je da sam se odlučila za Viktoriju. Mislim da je odlično napredovala za te dve godine koliko je prošlo od njenog učešća u prvom kampu.”

Film o mladoj rok zvezdi iz Smedereva – Viktoriji Milošević  realizuje Akcija produkcija, poznata po filmu “Zlogonje”, u partnerstvu sa Rok kampom za devojčice. Film, pod radnim nazivom “Devojčice rokaju!” podržan je od strane Filmskog centra Srbije.

Inače, internacionalni rok kamp za devojčice biće organizovan od 5. do 12. avgusta na Islandu. Iz Srbije idu četiri devojčice, osim Viktorije Milošević iz Smedereva, Milica Đurić iz Beograda koja svira gitaru, Mina Radivojević i Anđela Nemet, kao i mentorka Selena Simić. Ove četiri devojčice su posle našeg kampa nastavile da se bave muzikom i vidnim napredovanjem zaslužile da se nađu na međunarodnom, na Islandu. Učesnice rok kampa na Islandu će sSa devojkama iz drugih zemalja biti u prilici da prave bendove i na kraju će imati završne koncerte.

Foto: Neda Mojsilović

Skorašnji članci

error: Content is protected !!