Prskanje protiv komaraca i krpelja u Smederevu

SMEDEREVO, 18. jul 2019 – Operativni plan suzbijanja larvi komaraca uređajima iz vazduha na teritoriji grada Smedereva predviđa da se ovog petka, u prepodnevnim satima, ukoliko budu povoljni meteorološki uslovi, izvrši tretman na sledećim lokalitetima: Ada, priobalje Dunava do iza Kovinskog mosta, naselje Orešac, deo Godominskog polja sa kanalima, Jugovo, priobalje Velike Morave, Šalinačka i Radinačka jezera, kanal Jezave, zabarene površine u seoskom i gradskom području, na površini od 600 hektara.

Ovog petka će na teritoriji grada Smedereva biti izvršen I tretman suzbijanja odraslih komaraca uređajima sa zemlje i vazduha, takođe ukoliko budu povoljni meteorološki uslovi. Tretman će biti u večernjim satima, a pčelarima je upućena molba da preduzmu sve neophodne mere zaštite pčela.

Saopšteno je takođe da će se u periodu do kraja jula, biti izvršen i tretman suzbijanja krpelja i to preparatom ICON 10 SC, koji nije otrovan za pčele i ostali živi svet, na površini od 50 hektara na sledećim lokalitetima: priobalje Dunava (Veslački klub) i Jezave (Marina), Tvrđava, gradski parkovi, dvorišta škola i predškolskih ustanova, krug bolnice i zdravstvenih ambulanti, crkvena dvorišta i sportski tereni I dvorišta ostalih ustanova na teritoriji grada Smedereva.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!