Dan zajedništva ove subote u Smederevskoj tvrđavi

SMEDEREVO, 14. jun 2019 – Dan zajedništva, koji  priređuju smederevske socijalno humanitarne organizacije, biće održan ove subote u Smederevskoj tvrđavi.

Dan zajedništva ima za cilj da prezentuje rad organizacija osoba sa invaliditetom i da promoviše njihove sposobnosti kroz kreativne radove i sportske aktivnosti. Svaka organizacija će na svom štandu izložiti ono čime se pretežno bavi, najvažniju aktivnost, poput grnčarstva, vajarstva ili radova likovne ili primenjene umetnosti, a i sportisti prikazati svoja umeća. Savez i 17 organizacija će biti predstavljeni na posebnim štandovima, baš kao i pet sportskih klubova osoba sa invaliditetom.

Podsećamo, ovaj dan je prvi put organizovan prošle godine, zamišljen je kao druženje socijalno humanitarnih organizacija sa lokalnom zajednicom. Ovogodišnje druženje prvobitno je bilo zakazano za 1. jun, ali su ga nepovoljne vremenske prilike odložile.

Ova manifestacija je, kažu organizatori, jedinstvena ne samo u našoj zemlji već i šire i poručuju: „Dođite da se družite sa nama i date doprinos našoj borbi za jednakost“.