Jednosatni štrajk u pravosuđu od srede i u Smederevu

BEOGRAD, 27. maj 2019 – Predsednik Sindikalne organizacije u Osnovnom sudu u Smederevu Predrag Jocić potvrdio je večeras za Podunavlje.info da će zaposleni u tom pravosudnom organu podržati jednočasovne proteste, koji će se od sutra odvijati u beogradskim sudovima, a od srede i u ostalim gradovima Srbije.

Na današnjoj sednici Republičkog odbora Sindikata pravosuđa Srbije doneta je jednoglasna odluka da se zaposleni u pravosudnim organima Srbije pridružuju beogradskim kolegama i koleginicama, koji su najavili proteste od utorka, i da će, počev od srede, 29. maja, stupiti u jednosatni štrajk.

Kako se navodi, zaposleni u pravosudnim organima Srbije stupiće u jednosatne proteste od srede, imajući u vidu da zakon nalaže da ovakva vrsta aktivnosti mora biti najavljena 24 sata ranije.

Sindikat se odlučio na jednosatne mirne proteste “zbog obespravljenosti nameštenika i eksploatacije zaposlenih na određeno vreme”.

Za vreme protesta, kako je saopšteno, zaposleni će se družiti i razmenjivati informacije o stanju u pravosuđu sa građanima. Pričaće o uzrocima i posledicama lošeg stanja u pravosuđu, i nedostižne pravde.

“Dosta nam je javnog klevetanja”, zaključuje se u saopštenju Sindikata pravosuđa Srbije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!