Poziv za podnošenje projekata za uspostavljanje i unapređenje međuopštinske saradnje

BEOGRAD, 23 maj 2019 – Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je, u okviru projekta „Podrška sprovođenju Akcionog plana Strategije reforme javne uprave – reforma lokalne samouprave 2016-2019“, koji podržava Vlada Švajcarske, raspisala javni poziv za podnošenje predloga projekata za uspostavljanje i unapređenje međuopštinske saradnje.

Opšti cilj ovog javnog poziva jeste da podrži procese međuopštinske saradnje u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, a krajnji rok za prijem prijava je 26. jun 2019. godine do 15 sati.

Ukupna sredstva opredeljena za ovu namenu iznose 117.000 švajcarskih franaka. Minimalni iznos koji se može odobriti za projekte nije definisan, dok je maksimalan iznos bespovratnih sredstava koji se može dodeliti po jednom projektu 58.000 švajcarskih franaka.

Pored jedinica lokalne samouprave, kao partneri mogu da konkurišu i gradske opštine, pod uslovom da je vodeći partner ili jedan od partnera grad osnivač, preduzeća, ustanove i organizacije čiji su osnivači jedinice lokalne samouprave i to kao partneri na projektu ukoliko je vodeći partner ili jedan od partnera osnivač.

Foto/ilustracija: pixabay.com

error: Content is protected !!