Izdate dozvole za dve deonice na Turskom toku

BEOGRAD/VELIKA PLANA/SMEDEREVO/KOVIN , 23. maj 2019 –  Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je građevinske dozvole za dve deonice nastavka Turskog toka kroz Srbiju: Velika Plana – Žabari – Smederevo – Kovin i Kovin – Pančevo – Kovačica – Opovo – Palilula – Zrenjanin – Titel – Novi Sad – Žabalj.

Gasovod, podsetimo, u Srbiju ulazi kod Zaječara, izlazi kod Horgoša, prelazi preko teritorije 23 opštine, mora da savlada pet reka, a Moravu čak tri puta. Prva deonica prostire se od bugarske granice do Ćuprije, druga od Ćuprije do Dunava, treća od Dunava do Zrenjanina, a četvrta od Gospođinaca do Subotice.

Eksproprijacija za navedene deonice urađena je i u toku je uklanjanje bespravno podignutih objekata na toj trasi, kao i pripreme za postavljanje cevi, a sve te poslove, kako se navodi u saopštenju, rade srpske kompanije u saradnji sa „Srbijagasom“.

Pripremni radovi na delu kod Velike Plane, kako ste mogli da pročitate na ovom portalu, uveliko su u toku, nedaleko od Donje Livadice spojeno je već više od kilometar cevi, koje će kasnije da budu spuštene u zemlјu.

Foto. D. Marić

error: Content is protected !!