Država prodaje 22.600 litara vina i rakije iz smederevske Ekonomije

BEOGRAD/SMEDEREVO, 30. mart 2019 – Uprava za zajedničke poslove republičkih organa objavila je poziv za prikupljanje ponuda za kupovinu vina i rakija, u javnoj svojini, u rinfuzu, a koji su proizvedeni i uskladišteni na Ekonomiji u Smederevu. Reč je o 10.314 litara vina i 12.318 litara rakije. Vina su „Zlatni breg“, „Muskat Hamburg“ i Plavinac“ po početnoj ceni od 100 i 120 dinara za litar. Rakija lozovača ima cenu od 300 odnosno 350, jabukovača je takođe 350, a komovica 250 dinara za litar. Sve navedene cene su bez PDV-a.

Vino i rakija koji su predmet prodaje javnim nadmetanjem su labaratorijski ispitani kod sertifikovane labaratorije (baš tako piše u pozivu Uprave), a navodi se i da se „otuđenje predmetnih dobara sprovodi po partijama u količini koja ne može biti manja od 20 litara za svaku partiju pojedinačno“.

Pravo podnošenja ponuda, odnosno kupovine, imaju pravna i fizička lica. Ponude se podnose najkasnije do 12. aprila ove godine, na adresu Uprava za zajedničke poslove republičkih organa, Beograd, Nemanjina 22-26, I sprat, kancelarija br. 14.

Otvaranje ponuda biće javno, u prisustvu ponuđača, 12. aprila na istoj adresi.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!