Od naredne školske godine prvaci će učiti iz digitalnih udžbenika

BEOGRAD, 10. mart 2019 – Svi prvaci u Srbiji koji od 1. septembra 2019. godine sednu u đačke klupe učiće iz digitalnih udžbenika, u „pametnim učionicama“, a učitelji će biti posebno obučeni za taj vid nastave. To je zajednički projekat kabineta premijerke Ane Brnabić, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstva prosvete. Predviđeno je opremanje 10.000 digitalnih učionica u 500 škola. Ministarstvo telekomunikacija treba u međuvremenu da uradi internet mrežu do škola i unutar kabineta, dok je Ministarstvo prosvete zaduženo za opremu i obuke zaposlenih.

U okviru trogodišnjeg projekta digitalna nastava od početka školske 2021/2022. godine biće sprovedena u svim razredima osmoletki i gimnazija, kao i u većini srednjih stručnih škola,.

Za uvođenje digitalizacije ne samo u gradske, već i u sve seoske škole, biće utrošeno 100 miliona evra, a novac će biti obezbeđen iz budžeta ministarstava prosvete i trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i kredita Evropske investicione banke.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!