Ministarstvo izdalo dozvolu za izgradnju druge faze teretne pruge u Smederevu

BEOGRAD/SMEDEREVO, 6. mart 2019 – Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je građevinsku dozvolu za drugu fazu radova na izgradnji 5,5 kilometara teretne pruge u Smederevu, koja će povezati Luku Smederevo i buduću industrijsku zonu Smederevo sa postojećom mrežom pruga u Srbiji.

U okviru prve faze radova, koja je završena u decembru 2018. završeni su građevinski radovi na pruzi i izgrađena nova železnička stanica u Smederevu. U drugoj fazi, ova pruga biće povezana sa prugom Mala Krsna-Smederevo, biće urađena i elektrifikacija trase nove pruge, što će omogućiti da se Luka Smederevo poveže sa železničkim Koridorom 10.

Ukupna vrednost radova na izgradnji nove teretne pruge u Smederevu u obe faze je 9,5 miliona evra, a izvođač radova je kompanija „Strabag”. Završetak radova planiran je u junu.

Nova pruga koja se gradi u Smederevu je prva pruga izgrađena isklјučivo za teretni saobraćaj. Nјenim puštanjem u saobraćaj biće izmešten teretni saobraćaj iz centra Smedereva i stvoreni povolјniji uslovi za rad smederevske Železare i za razvoj Luke Smederevo, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Foto: www.mgsi.gov.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!