Izložba slika sa 10. Međunarodne likovne kolonije Kostolac 2018.

SMEDEREVO, 20. februar 2019 – U galeriji Centra za kulturu Smederevo u četvrtak, 21. februara u 19 sati i 30 minuta biće otvorena izložba slika nastalih na 10. Međunarodnoj likovnoj koloniji Kostolac 2018.

Jubilarna 10. Međunarodna likovna kolonija u organizaciji Udruženja likovnih stvaralaca Spektar održana je u avgustu 2018. godine u Kulturnom centru Kostolac.

U radu kolonije učestvovalo je petnaest  umetnika iz Srbije, Republike Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine. Nastalo je dvadeset likovnih dela, rađenih u različitim tehnikama – ulju, akrilu, pesku … Rad kolonije je bio i u znaku tematske, motivske i stilske raznovrsnosti.

Na izložbi koju će u Smederevu moći da vide poklonici likovne umetnosti zastupljene su figuracije, apstrakcije, pejzaži i mrtva priroda. Odabir radova je obavila Snežana Milošević, predsednik Udruženja likovnih stvaralaca Spektar, koja će i otvoriti izložbu u Smederevu.

Izlaganje radova nastalih na ovoj koloniji postaje tradicija u smederevskom Centru za kulturu, ove godine održava se treći put, sa tendencijom da se ustali u februaru.

Smederevska publika imaće priliku da pogleda radove do kraja meseca.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!