Dan otvorenih vrata za interno raseljena lica i povratnike

SMEDEREVO/KOVIN, 12. februar 2019 – Dan otvorenih vrata za interno raseljena lica i povratnike po sporazumu o readmisiji, u okviru projekta LSG 4 LAP – Trajna rešenja za interno raseljena lica i povratnike kroz partnerstvo, biće održan u Gradskoj upravi Grada Smedereva u sredu, 13. februara, sa početkom u 10 časova,  a u Velikoj sali Opštine Kovin u 13 sati.

Kako je saopšteno, u okviru ovog događaja biće predstavljeni javni pozivi za izbor korisnika pomoći u vidu dodele paketa građevinskog materijala i ekonomskog osnaživanja, kao i javni poziv za izbor korisnika pomoći u vidu dodele seoskih kuća.

Projekat LSG 4 LAP – Trajna rešenja za interno raseljena lica i povratnike kroz partnerstvo realizuje Udruženje građana Inicijativa za razvoj i saradnju u saradnji sa Gradom Smederevom i opštinama Smederevska Palana, Velika Plana i Kovin.

Projekat počiva na regionalnom pristupu i teži da odgovori na potrebe najugroženijih porodica sa teritorije ove četiri jedinice lokalne samouprave.

Za ukupno 48 porodica interno raseljenih lica i povratnika po sporazumu o readmisiji biće obezbeđena trajna stambena rešenja. Od toga za 13 porodica kroz kupovinu seoskog domaćistva i mali grant za adaptaciju i opremanje domaćistva, a za 35 porodica kroz nabavku paketa građevinskog materijala za adaptaciju postojećih stambenih uslova.

U okviru projekta 40 korisnika dobiće pomoć u vidu paketa ekonomskog osnaživanja, koji se sastoji iz obuke i granta za nabavku osnovnih sredstava za pokretanje biznisa.

Projekat finansira Evropska unija preko Delegacije Evropske unije u Srbiji u okviru programa „EU podrška održivim rešenjima za interno raseljene i reintegraciju povratnika” ukupne vrednosti 5,65 miliona evra.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!