Izložba o Smederevu u Prvom svetskom ratu u Kolarima

SMEDEREVO, 16. januar 2019 – Nakon što je to učinio u Lugavčini, Muzej u Smederevu priređuje izložbu o Prvom svetskom ratu u Kolarima, a sve u okviru ovogodišnje manifestacije Smederevske svetosavske svečanosti.

Povodom obeležavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata, Muzej u Smederevu prirediće u saradnji sa OŠ „Ilija Milosavljević Kolarac“ u Kolarima izložbu „Smederevo i smederevski kraj u Prvom svetskom ratu 1914–1918“, koja će biti otvorena u utorak, 22. januara 2019. godine u 12 časova u ovoj osnovnoj školi u Kolarima.

Izložba „Smederevo i smederevski kraj u Prvom svetskom ratu 1914–1918“ deo je istoimenog projekta Muzeja u Smederevu kojom smederevski muzej obeležava stogodišnjicu završetka Prvog svetskog rata. Autor projekta je Miroslav P. Lazić, viši kustos istoričar Muzeja u Smederevu. Projekat je finansijski podržan od Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Smedereva. Noseći aspekt ovog projekta jeste izdavanje monografije „Smederevo i smederevski kraj u Prvom svetskom ratu 1914–1918“, autora Miroslava P. Lazić, inače prve istoriografske sinteze na temu zavičajne istorije Prvog svetskog rata. Ova knjiga će biti predstavljena publici u februaru ove godine.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!