Inspekcija rada radila i u novogodišnjoj noći

BEOGRAD, 2. januar 2019 – Inspektorat za rad Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u toku novogodišnje noći vršio je pojačan nadzor u ugostiteljskim objektima, koji će biti nastavljen i u toku predstojećih praznika, objavilo je danas ovo ministarstvo.

U saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja navodi se da je cilj pojačanog nadzora kontrola radno-pravnog statusa zaposlenih i kontrola angažovanja izvođača estradno-muzičkih programa.

Inspektorat za rad je, na inicijativu Saveza samostalnih sindikata Srbije – Sindikata estrade i Unije poslodavaca Srbije, sa drugim nadležnim inspekcijama, 21. i 22. decembra 2018. godine otpočeo vršenje zajedničkih inspekcijskih nadzora. Cilj je kontrola radnopravnog statusa radno angažovanih lica i kontrola angažovanja izvođača estradno-muzičkih programa, prema Posebnom kolektivnom ugovoru za radno angažovanje estradno-muzičkih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu  u ugostiteljskim objektima na celoj teritoriji Republike Srbije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!