Remont putničkih vagona za Željeznički transport CG

SMEDEREVO, 3. januar 2019 – Prošle nedelje smo počeli da predstavljamo poslovne aranžmane i proizvodne rezultate ovog, moglo bi se s pravom reći – novog Želvoza. Namera ljudi koji rukovode ovom fabrikom je da se u novim poslovima pokažu kao pouzdan partner i lider u konkurenciji remontera u okruženju.

U fabrici Želvoz, kako ste mogli da vidite na stranicama našeg portala prošle nedelje, ovih dana se završavaju poslovi za poznate naručioce, ali i ugovaraju novi aranžmani. Radni kapaciteti su kontinuirano uposleni, Želvoz već ima ugovorene poslove do trećeg kvartala 2019. godine.

Tako je i u proizvodnoj celini u kojoj se remontuju putnički vagoni, u pogonu Putničke kolnice. Ovaj zahtevan posao nam je pokazao i objasnio Miša Adamović, direktor pogona.

Miša Adamović, direktor pogona Putnička kolnica, pored vagona koji remontuju za Željeznički transport Crne Gore

„Mi smo sada u nekoj prvoj fazi po prispeću vagona, gde se oni demontiraju, idu na dizalicu, vrši se priprema svih demontiranih delova. Po završetku pripremnih radnji, kao što je spoljna oplata, unutrašnja oplata, enterijer, sve se vrši u pripremi, posle farbanja vagona ulazi se u drugu fazu – montažu i na kraju nam ostaje predaja vagona. To je u najkraćem proces kroz koji prolazi putnički vagon“, kaže Adamović.

Trenutno se u ovom Želvozovom pogonu rade tri putnička vagona za Željeznički transport Crne Gore. Njihov predstavnik je ovde svakodnevno, prati i nadgleda radove po fazama. Odobrava završetak i prelazak na sledeću fazu.

„Na ovom poslu je angažovano 30 radnika, što je za ovu prvu fazu optimalan broj. Uposleni su zavarivači, bravari, tapetari, stolari i vodoinstalateri. Dakle, zastupljeni su svi profili neophodni za remont putničkih vagona“, navodi direktor.

Po dogovoru sa naručiocem i na osnovu tendera, da sve predviđeno bude urađeno potrebno je 30 dana, pa direktor Adamović očekuje da će kompletan posao biti završen u roku, do kraja januara.

„Imamo planove da širimo posao, javljaju se novi naručioci. Ova tri vagona su praktično ulaznica za tržište Crne Gore, a samo u ovom trenutku imaju desetak putničkih vagona za remont, što za ovaj pogon obezbeđuje kontinuiran rad u toku 2019. godine.“

Vagon Željezničkog transporta Crne Gore na dizalici – remont u toku

Pored rada na ovim putničkim vagonima, prema Adamovićevim rečima, u najavi je i posao na remontu vagon restorana za Srbija Voz. U ovom Želvozovom pogonu naročito su ponosni završenim remontom radnog vagona za potrebe Infrastrukture železnice Srbije.

Adamović je naglasio da se svakim danom povećava broj radnika, što je pozitivan trend. Prema njegovim rečima, vraćaju se stari, iskusni Želvozovi radnici, ali se pruža šansa i mladim kadrovima. Zbog ovog, ali i drugih poslova, u Želvozu je stalno otvoren konkurs za prijem novih radnika proizvodnih struka – bravara, zavarivača, ali i mašinskih i elektro inženjera.

Kako zaključuje Miša Adamović, direktor pogona Putničke kolnice u smederevskom Želvozu, posao se konstantno uvećava, a fabrika ide putem postavljenih ciljeva, među kojima je najvažniji – postati regionalni lider.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!