Poboljšanje uslova stanovanja za izbeglice

SMEDEREVO, 13. decembar 2018 – Grad Smederevo objavio je Javni poziv za dodelu sredstava namenjenih stvaranju i poboljšanju uslova stanovanja porodicama izbeglica, kroz kupovinu dve seoske kuće sa okućnicom i dodatne pomoći namenjene za građevinski i drugi materijal i/ili opremu za popravku, adaptaciju ili opremanje kuće.

Pomoć obezbeđuje Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije u saradnji sa Gradom Smederevom.

Sredstva namenjena porodicama izbeglica za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i dodatnu pomoć mogu biti dodeljena izbeglicama koje imaju boravište/prebivalište na teritoriji grada Smedereva,  uključujući  članove  njihovog  porodičnog   domaćinstva,  a neophodna im je ova vrsta pomoći, kako bi poboljšali uslove stanovanja.

Pomoć se odobrava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u iznosu koji ne može biti veći od 1,4 miliona dinara  po  porodičnom domaćinstvu korisnika i to: 1,2 miliona dinara za pomoć pri kupovini seoske kuće sa okućnicom i 200.000 dinara (sa obračunatim PDV-om) za dodatnu pomoć namenjenu za  građevinski i drugi materijal i/ili opremu za popravku, adaptaciju ili opremanje predmetne seoske kuće sa okućnicom.

Podnosilac prijave na Javni poziv i članovi njegovog porodičnog domaćinstva treba da ispune propisane uslove I dostave potrebne dokaze, a red prvenstva za dodelu pomoći utvrđuje se na osnovu broja bodova koje podnosilac prijave ostvari, prema definisanim merilima.

Rok  za podnošenje prijave sa dokumentacijom  je 30 dana  od dana objavljivanja Javnog poziva (od 12. decembra), a prijavu sa potrebnim obrascima zainteresovani mogu da preuzmu u Povereništvu za izbeglice i migracije grada Smederevo, Ulica trg Republike 12-14, svakog radnog dana u vremenu od 7 i 30 do 15 časova.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!