I Dan grada se otkazuje zbog nedostatka kvoruma?

SMEDEREVO, 21. novembar 2018 – Svečana akademija povodom Dana grada Smedereva, zakazana za petak 23. novembar, otkazana je, zvanično, „iz tehničkih razloga“.  Prethodno je najava ovog događaja nestala sa sajta ovdašnjeg Centra za kulturu, gde je akademija i nastup Orkestra „Binički“ istim povodom trebalo da se odigra. Koja je „tehnika“ u pitanju i koji „razlog“ ne uspesmo da saznamo u Centru za kulturu, a ni na drugim mestima. Misterija!

Ili baš i nije? Događaji koji su prethodili izostanku ovog, kao što je uskraćivanje kvoruma na prethodnoj sednici Gradske skupštine, navode na razmišljanje u tom pravcu. Seirenje članova jednog  krila vladajuće većine na FB, što narečene akademije neće biti, takođe.

A Smederevci? Ma, mnogi i ne znaju da je Aranđelovdan taj dan, u poslednje dve decenije Dan grada prošetali su im od aprila, preko oktobra do novembra, ko da pamti. Pritom, retko koji grad u Srbiji može da se pohvali da mu je Dan, i bukvalno, „šetajući“ praznik. Jer je, na sve to, umesto 21. novembra, slavljen je 20, 23, 25, kako je koje godine bilo zgodno. Jedino još nije bilo da se u toj „šetnji“ načisto zagubi, ali izgleda da ove godine i to može da se desi.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!