Profesori igrali fudbal za pomoć siromašnim učenicima

SMEDEREVO, 14. novembar 2018 – Smederevska Gimnazija dodelila je iz Fondaciji za stipendiranje siromašnih učenika pet jednokratnih pomoći od 20.000 dinara socijalno najugroženijim đacima ove škole.

U Gimnaziji je, povodom Dana prosvetnih radnika, odigrana humanitarna fudbalska utakmica između ekipa profesora, članova dva reprezentativna sindikata, „Nezavisnosti“ i Unije prosvetnih radnika, odnosno FK NEZAVISNOSTI i FK UNIJE.  Odštampano je 160 ulaznica, a prodavale su se po ceni od 100 dinara. Od prodatih ulaznica je prikupljeno oko 20.000 dinara, a novac je uplaćen Fondu za siromašne učenike.  Unija, kao većinski sindikat u Gimnaziji, uplatila je još 10.000, tako da je ukupno oko 30.000 dinara uplaćeno Fondaciji za siromašne učenike.

„S obzirom da je ova ideja veoma uspešno realizovana i odlično prihvaćena, slične humanitarne akcije će sigurno biti ponovljene i velika je mogućnost da se na proleće odigra humanitarna fudbalska utakmica između učenika i profesora škole“, izjavio je za Podunavlje.info poverenik Unije u Gimnaziji, Bojan Karić.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!