Smederevski jedriličari osvojili medalju na Kupu Golupca

GOLUBAC, SMEDEREVO, 30. jul 2018 – Proteklog vikenda na Dunavu kod Golupca održan je Mikro kup Golupca 2018 – otvoreno prvenstvo Srbije u jedrenju u klasi Mikro, sa koga se Smederevci vraćaju sa bronzanim odličjem.

Tročlana posada Brodarskog kluba Metalac, koju je predvodio kormilar Đorđe Poznić, nakon tri održane trke i drugog, trećeg i četvrtog plasmana, sa ukupno devet negativnih bodova, osvojila je treću poziiciju, izuzetno važnu u krajnjem skoru.

Imajući u vidu da je i ovo jedrenje bilo kriterijsko, boduje se za ukupan plasman za nacionalno prvenstvo Srbije u klasi Mikro, uzbuđenje neće izostati do samog kraja ove sezone.

Prema kalendaru Jedriličarskog savez Srbije za 2018. godinu, ostalo je da se održe još dve regate u klasi Mikro. Šarlov kup, naredno kriterijsko jedrenje u ovoj klasi biće održan na Dunavu kod Smedereva 29. i 30. septembra, a poslednja je Zemunska regata, od 19. do 21. oktobra, koja će odlučiti o osvajaču ovogodišnje šampionske titule u klasi Mikro.

Prvo mesto proteklog vikenda u Golupcu izborio je tim Jedriličarskog kluba Ada, kormilar je bio Nikola Marjanović, a druga je ekipa Jedriličarskog kluba Zemun, koju je predvodio kormilar Nikola Đorđević.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!