Luka i Jana pobednici prvog kola Smederevske školske lige u streljaštvu

SMEDEREVO, 13. januar 2024 – Na startu novog izdanja Smederevske školske lige u streljaštvu, koje je okupilo tačno 55 učenika osnovnih škola iz Podunavskog okruga, prve pobede ostvarili su favoriti; Luka Vučković iz OŠ „Đura Jakšić“ iz Male Krsne i Jana Bogosavljević iz OŠ „Branislav Nušić“ iz Smedereva. Najbolje ekipe imale su takođe smederevske škole „Dimitrije Davidović“ kod dečaka i „Branko Radičević“ kod devojčica.

Juče je na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo, održano prvo kolo Smederevske školske lige u streljaštvu, koja se ove godine po treći put organizuje u saradnji sa streljačkim družinama i klubovima Jasenica iz Smederevske Palanke, „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca, „Heroj Srba“ iz Smedereva i naravno Smedereva koji je domaćin i organizator

Strelci domaćina dominirali su u obe kategorije. Prvo mesto u kategoriji pionira osvojio je Luka Vučković iz Osnovne škole „Đura Jakšić“ iz Male Krsne, a drugo Andrija Živković iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“ iz Smedereva. Treće mesto pripalo je Novaku Stanojeviću iz istoimene škole i družine „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca.

Sva tri prva mesta ekipno osvojili su učenici smederevskih škola. OŠ „Dimitrije Davidović“ (Nikola Milićević, Lazar Mladenović i Đorđe Tirnanić) prvo, OŠ „Dositej Obradović“ (Veljko Stokić, Lazar Cojić, Radovan Jovanović) drugo, OŠ „Dr Jovan Cvijić“ (Andrija Živković, Luka Janković, Đorđe Marić) treće mesto.

I u kategoriji pionirki pojedinačno dominirale su članice Streljačke družine „Smederevo“. Jana Bogosavljević iz OŠ „Branislav Nušić“ i Bogdana Veličković iz OŠ „Branko Radičević“ završile su takmičenje sa istim rezultatom. Odlučila je bolja druga serija, koju je imala Bogosavljevićeva, pa je zauzela prvo, a Veličkovićeva drugo mesto. Treća je bila Emilija Martinović, takođe iz „Nušićeve“ škole.

Prvo mesto ekipno osvojila je OŠ „Branko Radičević“ (Bogdana Veličković, Mara Stefanović, Kristina Stojanović). Druga je bila OŠ „Heroj Radmila Šišković“ iz Smederevske Palanke (Anđelina Beljaković, Anica Lukić, Tea Slijepčević). Treća je OŠ „Stanoje Glavaš“ (Nina Radojević, Sofija Todorović, Iva Todorović).

Puca se po pravilima Streljačkog saveza Srbije u kategoriji pionira i pionirki serijskom vazdušnom puškom, 20 dijabola. Liga će imati sedam kola, a pet najboljih rezultata računaće se za generalni plasman. Završetak lige planiran je do kraja školske godine.

Učenici srednjih škola takmičiće se u Smederevskoj ligi u opštoj kategoriji, kao pojedinci i članovi ekipa. Promotivno kolo biće u petak, 19. januara.

I kolo III Smederevske školske lige, 12.01.2024.

Pioniri pojedinačno (30)

  1. Luka Vučković OŠ „Đura Jakšić“ Mala Krsna 182
  2. Andrija Živković OŠ „Dr Jovan Cvijić“ 178
  3. Novak Stanojević OŠ „Stanoje Glavaš“ Glibovac 176

Pioniri ekipno (5)

  1. OŠ „Dimitrije Davidović“ 497

(Nikola Milićević 173, Lazar Mladenović 169, Đorđe Tirnanić 155)

  1. OŠ „Dositej Obradović“ 485

(Veljko Stokić 173, Lazar Cojić 164, Radovan Jovanović 150)

  1. OŠ „Dr Jovan Cvijić“ Smederevo 482

(Andrija Živković 178, Luka Janković 172, Đorđe Marić 132).

Pionirke pojedinačno (25)

  1. Jana Bogosavljević OŠ „Branislav Nušić“ 180
  2. Bogdana Veličković OŠ „Branko Radičević“ 180
  3. Emilija Martinović OŠ „Branislav Nušić“ 176

Pionirke ekipno (4)

  1. OŠ „Branko Radičević“ Smederevo 489

(Bogdana Veličković 180, Mara Stefanović 164, Kristina Stojanović 145)

  1. OŠ „Heroj Radmila Šišković“ Smederevska Palanka 464

(Anđelina Beljaković 162, Anica Lukić 155, Tea Slijepčević 147)

  1. OŠ „Stanoje Glavaš“ Glibovac 429

(Nina Radojević 161, Sofija Todorović 157, Iva Todorović 111)

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!