Po tri zlata i srebra i dve bronze smederevskih veslača sa Tise

SMEDEREVO, 26. jun 2018 – Ukupno 106 posada iz 14 klubova nadmetalo se na Tisi kod Čuruga u okviru drugog kola Omladinske lige. U VK Smederevo imaju razloga za zadovoljstvo jer su se sa ovog takmičenja vratili sa osam medalja, tri zlatne, tri srebrne i dva bronzana odličja.

U konkurenciji kadeta u skifu trijumfovao je Andrija Jevtić, a u istoj konkurenciji, u dubl skulu, najbolji su bili Vuk Marković i Dušan Popović. Srebro je pripalo takođe Smederevcima Luki Vasiću i Vukašinu Rajiću.

Na najviše pobedničko postolje popela se i Milka Zdjelar u pionirskom skifu, dok je njena klupska drugarica Milica Mladenović bila treća.

Kadetski četverac skul u sastavu Petar Samardžćija, Vuk Marković, Dušan Popović i Andrija Jevtić bio je drugi, kao i u konkurenciji pionirki u istoj disciplini posada u sastavu Jelena Vukelić, Nevena Stevanović, Ana Soldatović i Milica Pejović.

Još jedno bronzano odličje pripalo je pionirkama u dubl skulu u kome su veslale Teodora Stevanovska i Maša Vasić.

Treće kolo Omladinske lige održaće se 1. septembra na Paliću, a poslednje četvrto kolo 13. oktobra u Novom Sadu. Posle dva kola vodi Čurug sa 25 bodova, a Smederevo je drugo sa 22 boda.

Narednog vikenda na Paliću će se održati Otvoreno prvenstvo Vojvodine na kome će VK Smederevo nastupiti sa 13 posada.

U konkurenciji seniora okušaće se Aleksandar Filipović i skifu, a u istoj disciplini, ali u konkurenciji juniora, veslaće Lazar Ristić. Kadetski skif predstavljaće Miroslav Jovanović.

Petar Samardžija, Dušan Popović, Veljko Vukašinović i Todor Marković nastupiće u kadetskom  četverac skulu, dok će u četvercu bez kormilara veslati Vuk Marković, Nikola Soldatović, Andrija Jevtić, i Miroslav Jovanović. U pionirskom četverac skulu biće Vuk Simić, Lazar Stojković, Dimitrije Simić i Božidar Kovačević.

U kadetskom dvojcu bez kormilara, do što boljeg plasmana, pokušaće da dođu Andrija Jevtić i Nikola Soldatović, a u dubl skulu VK Smederevo imaće tri posade (Miroslav Jovanović – Vuk Marković, Todor Marković – Veljko Vukašinović i Dušan Popović – Petar Samardžija). U konkurenciji pionirskih dubl skulova snage sa ostalima odmeravaće Dimitrije Simić i Božidar Kovačević.

Ženski deo VK Smederevo oprobaće se u dubl skulu u sastavu Milica Pejović i Teodora Stevanovska kao i u skifovima u kojima će veslati Milica Mladenović i Milka Zdjela,r a sve zajedno oprobaće se u četverac skulu drugog dana takmičenja.

Skorašnji članci