Smederevci na orijentiring trkama

SMEDEREVO, 16. April 2018 – Proteklog vikenda održane su tri orijentiring trke na kojima su učestvovali članovi Planinarsko sportskog kluba “Čelik” Smederevo.

Prva trka pod nazivom „Metropole jugoistočne Evrope“ organizovana je na teritoriji Beograda kod bloka 37. Učestvovala su tri takmičara Čelika, a Dragan Pavlović je u svojoj kategoriji osvojio prvo mesto. Druga, 37. Memorijal čika Duška Jovanovića, bila je na terenima Bele Reke u blizini Despotovca, što je ujedno bilo i redovno četvrto kolo lige OSS u kombinaciji. Održana je na srednjoj distanci, sa 1,7 kilometar dugim stazama za najmlađe uz 9 kontrolnih tačaka, kao i 5,6 kilometara dugim stazama za seniorsku elitnu kategoriju i 23 kontrolne tačke. PSK Čelik je učestvovao sa 13 takmičara i postigao zavidne rezultate, osvojivši šest medalja. Najsvetlije, zlatne medalje, osvojili su Nemanja Vasiljević, u kategoriji M14,  koji je u svojoj četvrtoj trci došao do prve pobede. Nemanja je tek ovog proleća završio Čelikovu školu orijentiringa. Zlatnu medalju uzeo je i Dragan Pavlović, a Čelik je osvojio još tri srebrne i jednu bronzanu medalju. Sofija Nikolić, u kategoriji Ž12, nastavila je sa odličnim rezultatima, koje je ovog puta potvrdila osvajanjem srebrne medalje. Poslednjeg dana bilo je štafetno prvenstvo Srbije u orijentiringu, na kojem je PSK Čelik učestvovao sa tri ekipe.

Takmičenja su održana u organizaciji PSK Pobeda iz Beograda po lepom i sunčanom vremenu, na odlično pripremljenim uslovima za postizanje odgovarajućih rezultata.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!