Mladost pobedila, Plana i Smederevo izgubili

LESKOVAC, VELIKA PLANA, NOVI PAZAR, 3. mart 2018 – Odigrane su utakmice 20. kola prvenstva Druge košarkaške lige Srbije. Palančani su ove subote slavili u Leskovcu protiv Zdravlja pobedivši sa 73:65, Smederevo je dan ranije nastavilo neprekinuti niz poraza u Novom Pazaru, a košarkaši Plane su neprijatno iznenadili pred svojom publikom – pobedio ih je Napredak Bosforus, bilo je čak 72:50 za goste.

Mladost je u Leskovcu stigla, moglo bi se reći, do rutinske pobede. Veće u prvom delu utakmice Palančani su napravili dvocifrenu razliku, na kraju prvog perioda su imali 15 poena prednosti, a u drugoj četvrtini tu prednost povećali i do maksimalnih 20 poena razlike. Poslednju četvrtinu Mladost je otvorila serijom 9:0 .Tek tada su košarkaši Zdravlja poslednjim naporima pokušali da se vrate, došli pred kraj i do minusa od pet poena, ali dalje nisu mogli. Na kraju je na semaforu ostalo zapisano 65:73.

Ako se od gostovanja Smedereva u Novom Pazaru i nije očekivalo da može da bude prekid nezavidne serije smederevskih košarkaša, Plana je u susretu sa susedom na tabeli iz Aleksinca bila minimalni ali favorit. Pobeda gostiju od čak 22 poena razlike je ipak iznenađenje.

Košarkaši Novog Pazara pobedili su , prema očekivanju, ekipu Smedereva 1953 bez većih problema, sa 98:73 (25:18, 25:18, 22:15, 26:22). Smederevci su tako nastavili skoro u našim košarkaškim ligama nezabeležen skor od 20 uzastopnih poraza bez ijedne pobede.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!