Srpska streljačka elita ponovo u Smederevu

SMEDEREVO, 7. februar 2018 – Poslednju proveru pred ovogodišnje Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem, srpska streljačka reprezentacija, imaće za vikend u Smederevu, gde će se održati finale Kupa Srbije u juniorskim i seniorskim kategorijama.

Sada već skoro po tradiciji, reprezentacija Srbije u streljaštvu, poslednju proveru pred odlazak na šampionat starog kontinenta vazdušnim oružjem ima u Smederevu. Sledećeg vikenda na strelištu u Sportskoj hali održaće se Finale kupa Streljačkog saveza Srbije u A programu, na kome će učestvovati svi naši reprezentativci. Juniori nastupaju u subotu, 10. februara, a seniori u nedelju 11. februara. Ukupno će nastupiti 101 strelac iz 26 domaćih klubova. Finala počinju od 13.00 časova, a ulaz na smederevsko strelište je slobodan za sve ljubitelje jednog od najuspešnijih srpskih olimpijskih sportova.

Milutin Stefanović

Smederevsko strelište ima sve uslove za postizanje najboljih rezultata, a poslednji državni rekord na strelištu postigao je Milutin Stefanović, puškom 632,1 krug i to baš prošle godine na finalu domaćeg kup takmičenja. Pored Stefanovića, koji je trenutno peti na Svetskoj rang listi vazdušnom puškom, na vatrenu liniju u Smederevu izlaze i Andrea Arsović, treća na svetu vazdušnom puškom, Dimitrije Grgić, šesti i Damir Mikec osmi na svetu vazdušnim pištoljem, dvostruka evropska šamionka vazdušnim pištoljem Bobana Momčilović Veličković i svetska šampionka Zorana Arunović, ali i mlade snage: Lazar Kovačević, evropski juniorski vicešampion vazdušnom puškom iz Maribora prošle godine, Đorđe Savić i Marija Zavišić, osvajači kvote za Olimpijske igre mladih u Buenos Ajresu ove godine.

Među njima je i Veljko Ilić, strelac domaćeg kluba, koji će ove godine prvi put učestvovati na Prvenstvu Evrope vazdušnom puškom, pojedinačno i ekipno, i u miks timu, novoj olimpijskoj disciplini streljaštva, sa Ivanom Marić. Ilić će nastupiti u kvalifikacijama u juniorskom i seniorskom meču na finalu Kupa Srbije. Sa kupa ima srebrnu seniorsku i bronzanu juniorsku medalju iz 2016. godine, prošle godine je bio četvrti junior. Ekipno u apsolutnoj kategoriji sa Ilićem takmičiće se još Nemanja Adamović i Nemanja Živojinović.

Pištoljem nastupaju juniori, Petar Adamović i Dušan Bojić, juniorka Ana Todorović i seniorka Ana Alentijev. Pošto Jasmina Milovanović, ne učestvuje na ovom takmičenju, iako je kvalifikovana, u ekipi „Smedereva“ u apsolutnoj kategoriji kod dama pištoljem nastupiće Tijana Dimitrijević. Ženska ekipa pištoljem (Grgić/Milovanović, Alentijev, Todorović) sa finala Kupa ima zlato 2017. i 2014, srebro 2015. i bronzu 2016.

Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem ove godine održaće se od 16. do 26. februara u Đeru u Mađarskoj.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!