Požar deo planiranog zločina?

SMEDEREVO, 8. februar 2018 – Požar u kome su u sredu stradale Milena (58) i njena trudna ćerka Aleksandra Vasić (30) u porodičnoj kući u smederevskoj Gogoljevoj ulici, sudeći po novim saznanjima i iskazima, bio je deo jezivog plana Dalibora Simijonovića (33), koji je i sam izgoreo nakon što je podmetnuo vatru.

Očekuju se zvanični rezultati istrage, s obzirom da je danas na licu mesta bila ekipa Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra iz Beograda, srpski CSI, a Višem tužilaštvu do kraja radnog dana treba da stignu rezultati juče urađene obdukcije tela, koja potvrđuje da su, po svemu sudeći, paljevini prethodile ubodne rane na telima.

– Tačno je bilo onako kako sam i pretpostavio, on je nožem to uradio, polio ih benzinom, a onda je i sebi presudio – kroz suze progovara Žikica Vasić, otac i muž nastradalih žena.

Po njegovoj priči, Dalibor se raspitivao kada on radi u sredu, čekao je, izgleda, da ne bude u kući da bi sproveo u delo svoj jeziv naum. Dolazeći taksijem iz Radinca, usput je svratio do benzinske pumpe, tu je kupio flašu soka do dva litra, zamolio prodavačicu da ga prospe, a on natočio benzin, kaže Žikica, tvrdeći da to mogu da posvedoče i snimci sa nadzornih kamera na ovoj pumpi.

I nož kojim je izvršen zločin je, nezvanično saznajemo, pronađen. Tako se nešto što je u početku ličilo na nesrećni slučaj novim saznanjima pretvorilo u stravičan zločin. Ostaje da ova za sada još uvek nezvanična saznanja dobiju  zvaničnu potvrdu od istražnih organa.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!