Preventivni pregledi za osobe sa invaliditetom

SMEDEREVO, 14. novembar 2017 – Udruženje distrofičara grada Smedereva „Bolji život“ danas je organizovalo preventivne preglede u prostorijama Gradskog saveza socijalno humanitarnih organizacija, koje obavljaju lekar i medicinski tehničar iz Doma zdravlja.

“Medicinske preglede, u okviru naših programskih aktivnosti, i u saradnji sa Domom zdravlja, realizujemo već četvrtu godinu. Na svakih šest meseci organizujemo ovakve preventivne preglede. Meri se pritisak, puls, šećer u krvi i ostalo po proceni lekara”, izjavio je za Podunavlje.info Vlado Dodić, predsednik Udruženja.

Na našu konstataciju da je dobar je odziv članova i koji su veoma disciplinovani, Dodić objašnjava da je to, prvenstveno, zato što nema redova, gužvi, kao u bolnicama.

“Ovde se radi prevencija, a ukoliko je potrebno, pacijent se dalje upućuje na dodatne  specijalističke preglede.”

Dodić je naglasio da u ovim akcijama mogu da se pregledaju sve osobe sa invaliditetom iz Smedereva i, kao što smo se i sami uverili, udruženja uglavnom dolaze organizovano.

Danas je pregled počeo u 12 časova i trajaće dok ne budu pregledani svi pacijenti koji su došli, ali i uvažavajući lekara.

Povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa koji se obeležava danas u čitavom svetu, Dodić kaže da je u pitanju slučajnost “ali da se lepo poklopilo”.

Udruženje „Bolji život“ prethodno je organizovalo preventivne preglede u maju, povodom obeležavanja „Nedelje borbe protiv distrofije“.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!