Tradicionalna jedriličarska regata „Šarlov kup“

SMEDEREVO, 3. septembar 2017 – Tradicionalna jedriličarska regata u klasi Mikro, 22. „Šarlov kup“, biće održana narednog vikenda na Dunavu kod Smedereva, a počinje spustom brodova od Grocke do Smedereva.

Jedriličarska regata „Šarlov kup“ za klasu  Mikro i M550 i krstaše, organizuje se u znak sećanja na nekadašnjeg istaknutog smederevskog sportskog radnika, Šarla Poznića, koji je svojevremeno rukovodio Brodarskim klubom „Metalac“, u čijem okrilju su bili jedriličari, kajakaši, kanuisti, modelari..

Prvog dana takmičenja, u petak, planirana je navigacijska trka koja otvara regatu. U pitanju je spust Dunavom od „Afrike“ (restorana u Grockoj) do ovog smederevskog kluba. Naredna dva dana, biće organizovane trke na Dunavu u blizini smederevskog šetališta, kako bi i gosti Smederevske jeseni mogli da uživaju u jedrima na „lepom, plavom Dunavu“.

Domaćini ovog takmičenja su proteklog vikenda učestvovali na 42. Kupu Đerdapa u Donjem Milanovcu i ta regata je ujedno bila poslednja provera pred Balkansko prvenstvo u Turskoj.

Smederevci su ostvarili solidne rezultate. U klasi Laser 4,7 Luka Rakić je zauzeo 10. mesto i Milica Milović 14. od ukupno 16 takmičara. Najbolje plasirani optimista je bio Nikola Pavić na 28. poziciji, Ema Milićević je bila 34. Sara Poznić 37. i Sofija Milićević 38. od ukupno 43 mališana u klasi Optimist.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!