Pucnjava usred Smedereva!

SMEDEREVO, 22. JUL 2017 – U smederevskoj Ulici Save Nemanjića, na uglu sa Vuka Karadžića, ove subote oko 12 i 30, došlo je do pucnjave u kojoj su dvojica muškaraca teško ranjena.

Prema rečima očevidaca, Toza A. (62) koji je pucao, prvo je ispalio jedan metak, da li mu se posle toga zaglavio pištolj tek ranjeni Nenad J. (48) je počeo da beži. Toza ga je sustigao između dve trafike preko puta supermarketa Maksija, dok su prolaznici u panici bežali, i tu u njega ispalio još dva ili tri metka. Navodno je, kada je naišla policija, i on počeo da beži pored Tehničke škole, da bi onda, tako kažu građani koji su pomogli da ga unesu u sanitetsko vozilo, pucao sebi u usta.

– Čuo sam hitac i izleteo na terasu. Pogledam, čovek ga juri, ovaj je već počeo da posrće, on repetira pištolj. Čulo se lepo kako ovaj viće; „Mamu ti j…, ti misliš da se ja šalim“! Video sam odbljesak pištolja, neki hromirani… Sve se odigralo u trenu, pojurio je za njim, sustigao ga između pljeskavičarnice i trafike i tu je ponovo pucao u njega – još uvek uzbuđen priča stanar susedne zgrade koji je pomogao da se ranjeni čovek unese u ambulantna kola.

– Kad smo mu podigli majicu, videli smo dve rane, na grudima i u stomaku, teško da će da se izvuče. Mislim da je ranjen i u nogu, možda onim prvim hicem, ali nisam siguran – kaže očevidac.

Da sve bude gore, može se reći da je zločin u neku ruku najavljen. Naime Toza je na svom Fejsbuk profilu u subotu rano ujutro objavio neku vrstu oproštajnog pisma:

Na parkingu koji je policija obezbeđivala, kao i mesto zločina dvadesetak metara dalje, ostala su dva vozila stranih tablica, „pasat“ austrijskih i „ševrolet“ kabriolet švajcarskih. Sudeći po razbijenom mobilnom telefonu i rasutim cigaretama, tu je počeo sukob koji se završio pucnjavom. Okupljeni Smederevci kažu da je iz „pasata“, koji po svemu sudeći pripada Nenadu J. izvađen revolver, najverovatnije magnum, ali ovu informaciju nije bilo moguće proveriti kod policajaca koji su obezbeđivali uviđaj.

I Toza A. I Nenad J. su od ranije poznati policiji. Toza je osuđivan za posedovanje nelegalnog oružja, a Nenad je odležao zatvorske kazne za ubistvo i nasilničko ponašanje. Oba upucana su davala znake života kada je došla hitna pomoć, a po rečima dežurnog lekara u smederevskoj bolnici, upućeni su odmah na reanimaciju. Zbog teškog stanja u kome su bili prebačeni su potom u Urgentni centar u Beogradu.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!