Smederevskim veslačima 5 zlatnih medalja na Paliću

SUBOTICA/SMEDEREVO, 3 jul 2017 – Ovogodišnja 55. po redu Internacionalna regata Vojvodina Open, održana proteklog vikenda na Palićkom jezeru, okupila je više od 400 veslača iz 26 klubova iz Hrvatske, Mađarske, Bugarske i Srbije.

U vrlo jakoj konkurenciji smederevski veslači osvojili su pet zlatnih, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

Odličan rezultat, osvajanjem zlatne medalje u juniorskoj konkurenciji, ostvario je u skifu Lazar Ristić. Osim njega, prvog takmičarskog dana na najviše pobedničko postolje popeli su se kadeti u četvercu bez kormilara u sastavu Miroslav Jovanović, Todor Marković, Aleksa Garović i Nikola Soldatović, kao i pionirski četverac skul u kome su veslali Božidar Kovačević, Petar Samardžija, Vuk Marković i Mladen Vukašinović.

Drugog takmičarskog dana dve zlatne medalja osvojili su pioniri u skifu, Vuk Marković i Mladen Vukašinović. Božidar Kovačević i Petar Samardžija bili su srebrni u pionirskom dubl skulu, dok su u kadetskom dubl skulu Andrija Jevtić i Nikola Srebro iz Galeba bili treći.

Najuspešniji klub na 55.regati Vojvodina Open bili su veslači Crvene zvezde, drugo mesto pripalo je novosadskom Danubiusu, a treće hrvatskom Iktusu.

Ova regata bila je ujedno i generalna provera pred Evropsko Univerzitetsko prvenstvo koje će se od 13. do 16. jula održati upravo na Palićkom jezeru.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!