Zbog malo jače kiše haos na autoputu

BEOGRAD/SMEDEREVO, Izvor: „Blic“ – 7. jun 2017 Putevi u Srbiji nikada nisu mogli da se mere sa evropskim, a koliko su loši najbolje se vide posle jednog jačeg pljuska. Slike koje smo dobili od jednog čitaoca svedoče kako se u jeku velikih radova na raznim koridorima, najblaže rečeno, zanemaruju održavanja ostalih autoputeva.

Samo rupa do rupe može napraviti ovakav haos na deonici autoputa kod Umčara, u blizini Smedereva, i teško da igra bilo koje obrazloženje JP „Putevi Srbije“.

Ova deonica, dužine od 24 kilometra, u potpunosti je obnovljena pre nešto više od godinu i po dana i za njenu rekonstrukciju Srbija je uzela kredit od Svetske banke. A kakvo je njeno redovno stanje najbolje se vidi kad se voda povuče.

Iako se nezvanično u „Putevima Srbije“ već pravdaju velikom kišom i ističu da se sve vraća u normalu, teško možemo da se složimo sa njima. Ono što normalom nazivaju, ne samo da usporava saobraćaj kada padne i najobičnija kiša, već i ugrožava bezbednost građana koji prolaze tom deonicom.

Nataša Latković, „Blic“

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/ovo-su-nasi-putevi-evo-kakav-je-haos-napravila-malo-jaca-kisa-kod-smedereva/p8y44sp

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!